BKK: egyszerűbben használható a mobiljegy a metróban

Egy új fejlesztésnek köszönhetően már kódbeolvasás nélkül is lehet igazolni a mobiljegy érvényességét a metróban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A fejlesztés gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a közlekedést a metróállomásokon. Az utasnak csak annyit kell tennie, hogy az állomásra belépés előtt kikeresi az alkalmazásban megvásárolt mobiljegyet vagy bérletet, megnyomja a Metróállomások feliratú gombot, végül kiválasztja az indulási állomás nevét a megjelenő listából. Kiválasztás után azonnal megjelenik a telefonon az animált szimbólum, amelyet a beléptetésnél fel kell mutatni. Ezzel a megoldással nincs szükség a bejáratnál található jegykezelő készülékeken elhelyezett kód beolvasására – írja a BKK.

Forrás: BKK

Ha az utas telefonján engedélyezve van a közlekedési mobiljegy applikáció számára a helymeghatározás, akkor az alkalmazás automatikusan felkínálja a két legközelebbi metróállomás kiválasztását is. Aktív helymeghatározás nélkül is használható az új funkció, ilyenkor külön kell kikeresni a listából a megfelelő állomást. A rendszer arra is lehetőséget ad, hogy az utas rögzítse kedvenc állomásait, ezzel is gyorsítva a használatot. Az új funkció az alkalmazás frissítése után érhető el, addig a kihelyezett kódok beolvasásával igazolható a mobiljegy érvényessége – jelezte a BKK.

A mobiljegyről

A közlekedési mobiljegy egy mobilapplikáción keresztül megvásárolható utazási jogosultság, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szerződött viszonteladóinak mobilapplikációin keresztül is elérhető.