Bajnokságra hangolva

A REAC felnőtt futballcsapata, ­Dinka Balázs együttese az első fordulóban, február 22-én  a Budafok II. vendégeként lépett pályára.
– Már az edzőmeccseken is folyamatosan teszteltük a játékosok állapotát – mondta a vezetőedző a február eleji felkészülési időszakban –, bár az elején akadtak még gondok, sérülések, betegségek, tanulmányi nehézségek, január második felétől már a teljes keret rendelkezésünkre állt.
Dinka Balázs szerint a REAC szempontjából rosszkor zárult az ősz, hisz a kezdeti botladozásokat követően a szezon második felére kezdett végre összeállni a csapat, amely az eredményeken is meglátszott. A szünet pont akkor következett be, amikor nyerő szériában voltak a sárga-kékek.

Dinka Balázs/Fotó: XV Média, Vargosz

Dinka Balázs/Fotó: XV Média, Vargosz

– A télen történt néhány változás a keretben, négy játékos elment tőlünk, de közülük szerencsére csak egy, Bartucz Martin volt a kezdőcsapat tagja. Az ő helyét egy régi-új játékossal, az Ózdtól visszatérő Pfister Erikkel pótoltuk, illetve két saját nevelésű fiatalt, Klement Balázst és Balogh Doriánt is a felnőttkerethez rendeltük.
Dinka Balázs elmondta, a csapattal szembeni elvárás nem változott, továbbra is a csapatépítés a legfontosabb, jövőre pedig a feljutás a cél.
– Ennek ellenére nehéz szezon előtt állunk. Fiatal csapatunkból ugyanis heten fognak majd tavasszal érettségizni, illetve van egyetemista játékosunk, akinek szintén vizsgaidőszaka lesz. Az ősszel szerzett 27 pontot azonban tavasszal is elérhetőnek érzem, amivel pedig már biztosan az élbolyban lehet végezni.