Ázsia napok a Hartyán közben

Az önkormányzat megbízásából, az önkormányzat és a Széchenyi Terv támogatásával a XV. kerületben működő Eurázsiai Együttműködés Egyesülete (EAFA) 10 alkalmas rendezvénysorozatot szervez 2014 decembere és 2015 májusa között kerületünkben. A sorozat 3. és 4. állomásaként a Hartyán-Árendás óvodásainak, illetve a Hartyán iskolásainak szerveztek játékos ismeretterjesztő foglalkozásokat február 4-én.

Ázsiai napok/Fotó: XV Média, Vargosz

Ázsiai napok/Fotó: XV Média, Vargosz

A Hartyán-Árendás Összevont Óvoda összes csoportja részt vett a február 4-ei programon. A kicsiknek kézműves foglalkozásokat – például papírkivágás, színezés  – és arcfestést szervezett az EAFA az ELTE Konfuciusz Intézet kínai és magyar munkatársainak közreműködésével. Az ovisok ezenkívül elsajátíthatták az evőpálcikák használatát, s legnagyobb örömükre a kung-fu alapjaival is megismerkedhettek – tudtuk meg Zombory Klárától, az egyesület főtitkárától.

Délután a Hartyán Általános Iskola alsósai hasonló programokon vehettek részt, természetesen az életkorhoz igazítva bonyolultabb feladatokat kaptak, s a kézműves foglalkozás kiegészült a csomózással és a kalligráfiával. A legnagyobb sikert az iskolában is talán a kínai harcművészeti foglalkozás aratta. – A gyerekek nagyon nyitottak, általában érdeklődnek a távoli kultúrák iránt, így örömmel fogadták a kezdeményezést, s vettek részt a foglalkozásokon – összegezte a tapasztalatokat Zombory Klára.