Az igazi Mikulás járt a piros iskolában

MTI/Mohai Balázs

MTI/Mohai Balázs

Illusztris vendége volt december 2-án reggel a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumnak. A látogató Lappföld fővárosából, Rovaniemiből érkezett a Neptun utcába. Joulupukki, vagy, ahogy nálunk nevezik, a Mikulás 2002 óta látogatja személyesen a magyar gyerekeket, de csak most fordult először, hogy az újpalotai diákok is találkozhattak vele.

A találkozás meglehetősen bábelire sikerült: a Mikulás ugyanis anyanyelvén, finnül köszöntötte a gyerekeket, kicsik pedig magyarul és kínaiul énekeltek neki.

– Olyan helyről érkeztem, ahol ilyenkor már nagy hó, de, hogy ti is érezzetek ebből valamit, hoztam is magammal egy kis havat – mondta a Mikulás utalva az érkezése napján leesett nagy hóra. – Tizennyolcadik alkalommal járok Magyarországon, és elmondhatom, hogy nagyon szeretek itt lenni, mert mindig azt tapasztalom, hogy nagyon jók a magyar kisgyerekek.

A rövid ünnepség alkalmával közös fotók is készültek a Mikulással, akinek minden diákhoz és pedagógushoz volt egy jó szava, majd Joulupukki folytatta országjáró körútját.

A Mikulással hosszabb interjú az Életképek december 12-én megjelenő 23. számában olvasható majd.