Az év második felében kezdődhet a fal építése

A Fővárosi Önkormányzat beruházásában készül el az M3-as utópálya hiányzó egy kilométeres zajvédő fal szakasza a Wesselényi utca és a Szentmihály út közötti részen. A jelen állás szerint a közbeszerzésen kiválasztott kivitelezővel tart még a szerződéskötés, de várhatóan az év második felében kezdi el a főváros a kivitelezést.

A beruházás a fal építésén kívül a Tompa Mihály utcai autópálya-kihajtó átépítését is tartalmazza. A kihajtónál található, jelenleg a forgalom elől elzárt területen zöldfelület lesz, ami majd hozzájárul a Tompa Mihály utca zajvédeleméhez is. A projekt része 200 nyílászáró cseréje is. A zajvédő fal ugyanis nem védi egyes autópálya menti épületek felső szintjeit, ezért ahol szükséges, a régi nyílászárókat újakra cserélik, hogy a zaj mértéke az előírt határértékeken belül maradjon – írta a főváros a beruházásról kiadott közleményében tavaly.
A kivitelezéssel kapcsolatban megkerestük a hivatal városgazdálkodási főosztályának vezetőjét, Benedekné Bagyinszki Mártát, aki elmondta, hogy jelenleg folyamatban van a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására. Eredményes eljárás esetén a kiválasztott kivitelezővel való szerződéskötést követően indulhat az építési munka.

A főosztályvezető arra is kitért, hogy azért csúszott meg a munka, mert nem volt elegendő a beruházásra betervezett összeg a főváros tavalyi költségvetésében, ezért a megemelt pénzösszeget betervezték a 2019-es költségvetésbe, amit februárban fogadott el a fővárosi közgyűlés. Ezzel elhárult az akadály, a szükséges forrás rendelkezésre áll a beruházáshoz.

„A munkálatokat várhatóan 2019 második felében fogják elkezdeni, ha nem adódik valamilyen lassító körülmény. Arra viszont számítani kell, hogy lesznek forgalomkorlátozások a kivitelezés miatt, amiről a lakosságot időben tájékoztatni fogjuk” – hangsúlyozta a főosztályvezető.