ARC-a legyen a kerületnek

Május utolsó napjaiban sajtótájékoztatót tartott a Lehet Más a Politika XV. kerületi szervezete. Szilvágyi László két téma miatt kérte a média és azon keresztül a kerületi lakók figyelmét.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

– Minisztériumi pályázaton 3 millió forintot nyert a kerület az illegális hulladékok elszállítására, ami jó hír, ugyanakkor elutasították azt az igényünket, melyből a külterületeinket sorompóval és vadkamerákkal szereltethetnénk fel. Ezért azt javasoltuk a kerület vezetésének, hogy ezt a hiányosságot önerőből – ugyanakkora összegből, mint, amennyit a pályázaton nyertünk – pótoljuk, így hosszútávon is megoldható a külterületeink védelme. Ezt a javaslatunkat Cserdiné Németh Angéla polgármester is támogatta.

Szilvágyi László fontosnak tartja, hogy az önkormányzat próbálja feléleszteni a pandémia miatt visszafogottá vált közösségi életet.

– Ehhez olyan programokra lesz szükség, amelyek vonzzák a lakosokat. Ilyen látványos esemény lehetne például a népszerű ARC kiállításnak a Karácsony Benő parkba való hozatala. Ez idén már nem lesz lehetséges, mert a szervezők lefixálták már a helyszínt, de ha időben lépünk, 2022-ben már a kerület lehetne a házigazdája ennek a népszerű eseménynek.