Amerre a csapás visz

A Fő tér gyalogosútjainak kiépítését, új parkolók kialakítását végzi egyéb, mindennapi munkája mellett ezekben a hetekben a Répszolg.
Tavaly nyár végére elkészült az újpalotai Fő tér megújításának első üteme. Mint beszámoltunk róla, rendbe tették a szökőkút környékét, felújították a szökőkút gépészetét, frissítették a növényzetet, felújították a padokat. A megújulás részeként most a gyalogosútvonalakat gondolják újra, méghozzá a lakossági igények figyelembevételével. A Répszolg szakemberei megvizsgálták, hogy a járókelők milyen útvonalakon közlekednek a téren, és ennek megfelelően alakítják ki az új járófelületeket. A spontán kialakult ösvényeket letérkövezik, a használaton kívüli burkolatokat pedig elbontják, helyüket befüvesítik – tudtuk meg dr. Jankura Tamás cégvezetőtől.
Emellett Újpalotán folytatódik a parkolóhelyek számának bővítése. Köztudott, hogy a lakótelepeken igencsak nagy gondot okoz a parkolás, ezért ahol lehetőség van rá, új parkolóállásokat létesítenek.
Az őszi fásítás alatt több mint 100 fát ültetett el a Répszolg kerületszerte. A fasor-rekonstrukció azonban nem megy mindig zökkenőmentesen. A lakók gyakran tiltakoznak a fakivágások ellen, még akkor is, ha azok szükségességét és indokoltságát szakértői vélemény támasztja alá. Erre most is volt példa a Nádastó parkban. A faültetések a tervek szerint tavasszal folytatódnak, akkor a Sződliget utcai fasor rekonstrukcióját szeretné megvalósítani a társaság.

Faültetés/XV Média, Vargosz

Faültetés/XV Média, Vargosz