Adománygyűjtő hangverseny

Koncertet szervez a Tavasz Nőikar Cseszka Edit halálának 25. évfordulója alkalmából május 19-én este fél 7-től a Csokonai Művelődési Házban. A XV. kerület legendás karnagya, tanára a kerület több iskolájában tanított, kórusokat szervezett, sokan emlékeznek rá szeretettel és lelkesedéssel a mai napig. Bozsóki Gabriella, a Tavasz Nőikar képviseletében mesélt arról, miért kezdték szervezni ezt a koncertet.

Forrás: Tavasz Nőikar

Forrás: Tavasz Nőikar

„Adománygyűjtő hangversenyünkkel Cseszka Edit halálának 25. évfordulójára emlékezünk, emellett a gyűjtésünk szomorú aktualitása, hogy sírja a Rákospalotai temetőben lejár – magyarázza Bozsóki Gabriella. – A sír megváltását – hozzátartozók híján – a kórus természetesen magára vállalta, hiszen az elmúlt 25 évben is szívügyünknek tekintettük emlékének ápolását.”
Az újraváltás mellett az el­öre­gedett síremlék felújítását is elvégeztetnék. Ezek költségeit a Tavasz Nőikar és a kórust működtető Tavasz Kórus Alapítvány részben saját erőből, részben adományokból szeretné finanszírozni.
„Így merült fel az adománygyűjtő hangverseny ötlete, hiszen tapasztalatból tudjuk, hogy Edit néni emléke még mindig megmozgatja egykori tanítványait. Korábbi – rá emlékező – koncertjeink is telt házasak voltak, bízunk benne, ez most is így lesz” – mondta Bozsóki Gabriella.
Edit néni jelenleg is zenei pályán levő volt tanítványai közül sokan vállalták a fellépést, és biztos, hogy hallhatjuk a Vásárhelyi Zoltán Férfikart is. A hangversenyen nem lesz belépőjegy, mindenkitől lehetőségeihez mérten várják az adományokat, illetve aki nem tud ott lenni, átutalással is támogathatja a kitűzött kegyeleti célokat.
A szervezők az utaláshoz szükséges adatokat és az adomány fogadásával, átláthatóságával kapcsolatos tájékoztatást a honlapjukon http://tavasznoikar.hu/ oldalon tették ­közzé.