A rendőrök is összefogtak a Pázmány Péter utcai tűz kis túlélőjéért – videóval

Játék rendőrautóval és egy tablettel lepték meg a BRFK munkatársai a 12 éves Balázst, akit nagypapája az élete árán mentett meg a november 27-i Pázmány Péter utcai lakástűzből. A kisfiút nevelő nagyszülők meghaltak a tűzben, a gyerek egyelőre a Heim Pál Gyermekkórházban van kisebb sérülései miatt.

„Egy pillanat alatt veszített el mindent Balázs november 27-én, és bár tudjuk, hogy nagyszüleit, akik a világot jelentették neki nem adhatjuk vissza, szerettünk volna tenni valamit, hogy érezze, nincs egyedül ebben a nagy világban.

A szörnyű tűzeset napján bennünket, sokat látott rendőröket is megrendített a tragédia, az első pár órában tettük a dolgunkat, életet mentettünk és elfogtuk a család házát felgyújtó gyanúsítottat, de mindeközben a kezdetektől az motoszkált mindannyiunk fejében; hogyan segíthetnénk a kisfiúnak!?

A gondolat sokakat megérintett és rengeteg felajánlást kaptunk azóta. Tegnap meglátogattuk Balázst a Heim Pál Gyermekkórházban és sok apróság mellett egy tablettel is megleptük. A táblagépet, amit Iglódi Csaba pénzadománya segítségével tudtunk megvásárolni, Dr. Hajba Zsolt r. alezredes kórházparancsnok és Nothoff Ingrid r. őrnagy adta át Balázsnak.

A napokban elképesztő összefogással és segíteni akaró emberrel találkoztunk, ezért hamarosan elérhető lesz az a számlaszám is, amire a felajánlásokat fogadni tudjuk” – írták a BRFK közösségi oldalán.