A közösség gyógyító ereje

A kerületben négy évvel ezelőtt kezdte meg működését a Hozzátartozói Csoport az ESZI Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központjában egy pszichológus és egy mentálhigiénés szakember vezetésével.
A program lebonyolításához az ESZI Területi Gondozása is csatlakozott. 2020 januárjától a havonkénti – másfél órás – találkozókat az Időseket és Demenciával Élőket Segítő Szolgálat (1156 Budapest, Kontyfa utca 3.) telephelyén rendezik meg, azzal a céllal, hogy a program idejére biztosítsák a demenciával élők felügyeletét. A hozzátartozók számára szervezett beszélgetéseken hasonló nehézségekkel küzdők osztják meg tapasztalataikat. Az eszmecserén a résztvevők megélhetik: nincsenek egyedül problémáikkal.

A program újszerű jellegét az adja, hogy komplex és holisztikus szemléletű találkozókat kínál a demenciával érintettek részére. A mentálhigiénés segítő szakemberek elfogadással, értő figyelemmel kísérik a történéseket. A csoporttagok szükségleteit előtérbe helyezve választják ki a témákat, a személyes sorsokra reagálva.

Bővebb információ:
• Kiss Ilona (mentálhigiénés szakember):
Tel.: (1) 414-0879, e-mail: kiss.ilona@eszixv.hu.
• Katonáné Jordáki Ildikó (Területi Gondozás egységvezető): Tel.: +36 70 668 6513, e-mail: alzheimercafe@eszixv.hu.