A kijárat nem jobbra, nem balra, hanem felfelé van!

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Újpalotán járt július 31-én, ahol utcafórumot tartott. A vásárcsarnoknál beszélgetett a XV. kerületben élőkkel, és bemutatta Palocsai Bélát, az előválasztáson a Momentum színeiben induló helyi, országgyűlési képviselőjelöltet.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Márki-Zay Péter szerint minden ellenzéki pártnak össze kell fognia, mert csak így lehet kormányváltás. Hozzátette: valamennyi kérdés egyszerűen matematika, egyértelműek a megoldások. A cél pedig: csak ne narancssárgák! Hódmezővásárhely polgármestere arról is beszélt, hogy nagycsaládos, keresztény emberként ő a leghitelesebb miniszterelnök-jelölt Orbán Viktorral szemben, a jobboldaliak számára.

Kék szalaggal a korrupció ellen – ez a neve annak a kezdeményezésnek, amit elindítottak. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje elmondta: „arra biztatunk mindenkit, hogy ezzel a szalaggal tiltakozzon a korrupció ellen, tűzze ki a ruhájára, autójára, bárhova, ezzel jelezve, hogy egy korrupciómentes országban szeretne élni”.

Palocsai Béla az erős civil közösségekre fókuszált, amelyek szerinte a modern demokrácia alapjai. „A helyi önkormányzatot az ott élők működtetik, akik átélik a mindennapok problémáit, ezért kell az országgyűlési képviselőnek helyi képviselőnek is lennie” – mondta. Majd párhuzamot vont Budaörssel, mivel számára az a mintaváros. Úgy fogalmazott: hasonló adottságokkal rendelkezik, mint a XV. kerület csak – Rákospalota, Újpalota és Pestújhely – kevésbé használja ki a lehetőségeit. „Itt az ideje, hogy ezen változtassunk! Két hónap múlva előválasztás, akkor jövőt is fognak választani: dönthetnek úgy, ami 30 éve történik a kerületben az jó, és dönthetnek úgy is, hogy szeretnék megépíteni a legfejlettebb, legmodernebb kerületet. Én e mögött állok, emellett teszem le a voksomat, ebben támogassanak!” – így buzdította a résztvevőket.

Márki-Zay Péter pedig azzal zárta a lakossági találkozót, hogy abból a gödörből, amiben Magyarország van, a kijárat nem jobbra, nem balra, hanem felfelé van!